اجاره کلبه چوبی لوکس در شمال 100% لاکچری
- 1403/01/12
- گردشگری
اجاره کلبه چوبی لوکس در شمال بدون شک بهترین انتخاب برای اقامت در شمال ( گیلان و مازندران ) است،… ادامه مطلب
غار آویشو ماسال یکی از شگفتانگیزترین غارهای آهکی است که در گیلان کشف شده است. کارشناسان تا امروز، ۲۰۰۰ متر از این غار را شناسایی کرده اند. قندیلها، آبشار و سایر دیدنیهای این غار آن را به جاذبهای خاص در منطقه شاندرمن ماسال تبدیل کرده است. غار آویشو یا آبیشوی ماسال قدمتی ۷۵ میلیون ساله دارد و نظیر آن را در ایران کمتر میتوان یافت.
غار آویشو
غارهای آهکی یکی از حیرتانگیزترین جاذبههای طبیعی هستند که دنیایی از ماجرا را در دل خود پنهان کردهاند. یکی از این غارهای آهکی پر رمز و راز، غار آویشو در استان گیلان است که به نامهای آبیشو و آویشوی نیز شهرت دارد. از نگاه کارشناسان این غار ۷۵ میلیون سال قدمت دارد و یکی از قدیمیترین و البته منحصر به فردترین غارهای منطقه ماسال است. از کشف غار آویشوی ماسال زمان زیادی نمیگذرد و به همین دلیل تمام فضای غار هنوز پیدا نشده است. با این حال غار آبیشو به طولانیترین غار ایران شهرت دارد. تا این لحظه، بیش از ۲ کیلومتر از این غار توسط کارشناسان کشف شده که سرشار از شگفتی و زیبایی است. آبشارها و قندیلهای بسیار، فضای بسیار جذابی در غار ایجاد کردهاند و گویی یک دنیای متفاوت درون غار آویشو وجود دارد. این غار دارای دهانهای بزرگ (۱۹ در ۱۴ متر) است و از سطح دریا حدود ۱۳۰۰ متر فاصله دارد.
غار آویشو
مسیر دسترسی به غار آویشوی از دو جهت است. اگر میخواهید با ماشین به غار برسید بهتر است ابتدا مسیر شهرستان شاندرمن را در پیش بگیرید و سپس به سمت روستای مرد سیاه حرکت کنید. در ادامه وارد جاده چاله سرا شوید و هنگامی که به پل چاله سرا رسیدید، جاده خاکی کنار آن را ادامه دهید. حدود ۳۵ کیلومتر بعد به غار آویشو ماسال گیلان خواهید رسید. مسیر دوم، از جاده تفنگ راه است. مشکل این مسیر این است که در انتها به یک قسمت خاکی ختم میشود که عبور از آن با ماشین دشوار است.
به شما اطمینان میدهیم بازدید از این غار یکی از عجیبترین و خارق العادهترین تجربههای زندگی شما خواهد بود. خوب است اگر در سفر بعدی خود به استان گیلان و منطقه ماسال، بازدید از غار آویشو را نیز در برنامههای خود قرار دهید. کافیست از قبل ویلا شمال مناسبی در حوالی ماسال و شاندرمن رزرو کنید تا با خیالی آسوده بتوانید به گردش در این منطقه دیدنی گیلان بپردازید. برای اجاره ویلا میتوانید از حراجی اجاره ویلا در سایت ویلا رابط نیز استفاده کنید.
غار آویشو
.
غار آویشو در ماسال یکی از غارهای شگفت انگیزی است که در دل کوه های شهر شاندرمن قرار گرفته است و از جمله غارهای دیدنی و زیبایی است که به تازگی کشف شده.
قندیل های فراوان، هفت آبشار، ستون های آهکی از چشماندازها و زیبایی های منحصربه فرد فضای درونی غار است.
.
در شهرستان ماسال بیش از ۱۷ غار بزرگ و کوچک وجود دارد که از این میان غار آویشو با قندیل های گوناگون و آبشارهای زیبا و ستون های آهکی چشم اندازه فوق العاده را به وجود آورده است.
.
این غار با دهانه ای بسیار بزرگ به ارتفاع ۱۹ متر و عرض ۱۴ متر از غارهای بی نظیر استان گیلان است و تاکنون بیش از ۲ هزار متر از عمق غار توسط غارنوردان و کوه نوردان محلی کشف شده و به آن لقب طولانی ترین غار ایران را داده اند. این غار در میان دره ای کم آب قرار دارد و ازجمله غارهای آهکی ایران است که در ارتفاع ۱۳۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد. پژوهشهای زمین شناسی نیز قدمت غار آویشو را در حدود ۷۵ میلیون سال رقم زدهاند.
.
ویژگی های غار آویشو :
از جمله ویژگی هایی که غار آویشو در ماسال دارا می باشد و آن را در مقایسه با دیگر غارهایی که در این منطقه و حتی در ایران متمایز می کند، بقایایی از پوسته اقیانوسی پالتو تنیس است که آثار آن نیز بر روی سنگ هایی در مجاورت غار دیده می شود. از ابتدا تا انتهای غار آویشو در ماسال جریان هایی از آب وجود دارد که از دسته غارهای رودخانه ای محسوب می شود. هر چقدر که بیشتر در عمل غار آویشو در ماسال وارد شوید حجم بیشتری از آب را شاهد خواهید بود. در این غار شگفت انگیز ۷ آبشار و صدها قندیل به همراه ستون هایی آهکی که عظمت بالایی هم دارند نیز وجود دارد که خوردگی دیواره های آن حاصل از جریان آب بر روی سنگ هست که از قرن ها قبل تاکنون شگل گرفته اند و اکنون نمونه ای نادر از آن را در هیچ غاری تاکنون کشف نکرده اند.
کلمه ی آویشو یک واژه تالشی است.
آو: یعنی آب، ویشو: یعنی فرورفتن شاید به این دلیل که آبی که داخل غار میشود برای همه قابل رؤیت است و از طرف دیگر در عمق زیاد غار ناپدید می شود از دیدگاه مردم بومی منطقه این نام مناسب تر به نظر می رسید. در مورد ۳ غار منطقه شاندرمن به ویژه آویشو این است که یک غول داخل غار زندگی می کند و مردم منطقه بارها آن را دیده اند و به طور علمی تر صحبت از وجود ۳ عدد مومیایی به دلیل تله گذاری باستانی داخلی غار کسی موفق به کشف آن ها نشده است.
.
پیوستن به بحث