اجاره کلبه چوبی لوکس در شمال 100% لاکچری
- 1403/01/12
- گردشگری
اجاره کلبه چوبی لوکس در شمال بدون شک بهترین انتخاب برای اقامت در شمال ( گیلان و مازندران ) است،… ادامه مطلب
بقعه چهار پادشاهان لاهیجان یکی از آثار تاریخی و دیدنی گیلان است که از دوران صفوی به یادگار مانده است. این بقعه محل دفن چهار نفر از سران حکومت محلی کیایی است که در حال حاضر به عنوان مکانی برای برگزاری مراسمهای مختلف از آن استفاده میشود. تزئینات زیبا و معماری منحصر به فرد مسجد چهار پادشاه آن را به مکانی خاص برای بازدید گردشگران تبدیل کرده است.
اگر قصد دارید به گیلان سفر کنید، خوب است سری نیز به بقعه چهار پادشاهان در لاهیجان بزنید. این بقعه دیدنی که به نام مسجد چهارپادشاهان نیز شناخته میشود، یکی از جاذبههای گردشگری لاهیجان به شمار میرود که سالها پیش به ثبت ملی رسیده است. بقعه چهار پادشاه لاهیجان در واقع مزار چهار نفر از بزرگان و پادشاهان دوره کیایی به نامهای سید خور کیا، سید علی کیا، سید ابوتراب بن علی کیا و سید رضی کیا است که در دوران حکومت صفوی ساخته شده است. البته امروزه از بقعه چهارپادشاهان برای مراسمهای مختلف به عنوان محل تجمع مردم استفاده میشود و به طور کلی یکی از مکانهای محبوب و مشهور لاهیجان است. کاشیکاریها و تزئینات بینظیر این مسجد (بقعه)، نقاشیهایی که روی دیوارها رسم شدهاند و همینطور معماری دیدنی مسجد چهار پادشاه، آن را به مکانی دیدنی و جذاب برای گردشگران تبدیل کرده است.
همانطور که گفتیم این بقعه در لاهیجان شهرت خوبی دارد به همین دلیل به راحتی و با کمی پرس و جو میتوانید آن را پیدا کنید. کافیست ابتدا محلهای به نام میدان وحدت را پیدا کنید. بقعه چهار پادشاهان لاهیجان در همین محله و مقابل حمام گلشن و مسجد جامع قرار دارد. لاهیجان جاذبههای دیدنی بسیاری دارد که هر کدام به نحوی جذاب و منحصر به فرد هستند. پیشنهاد میکنیم در یکی از سفرهای خود به این منطقه حتماً برای یک تور یک روزه گردشگری در لاهیجان برنامهریزی نمایید. البته لازم است پیش از سفر به کمک سایتهای اجاره آنلاین ویلا از جمله ویلا رابط، محل اقامت مناسبی در لاهیجان یا نزدیکی آن رزرو کنید تا برای اجاره ویلا در شمال با مشکل مواجه نشوید.
“مسجد چهار پادشاهان ” . “لاهیجان”
سادات کیایی در قرن هفتم و هشتم هجری قمری در گیلان و مازندران حکومت داشتند. به علت اعتقادات عمیق عامه مردم، آنها از احترام خاصی برخوردار بودند. در ایران همیشه معمول بود که اولیاء و پیشوایان دین و عرفان نامی را “پادشاه” وقت خویش میخواندند؛ لذا این مکان با توجه به اینکه مدفن سه نفر از پیشوایان دین(سید خرم کیا یا سید خورکیا، سید علی کیا و ابوتراب ابن سید علی امیرکیا)، که پادشاه زمان خویش نامیده میشدند بود، با به خاک سپرده شدن پیکر چهارمین سادات کیایی، یعنی سید رضی کیاء که پادشاه وقت گیلان بود، به “چهار پادشاه” معروف شد.
معماری بنا:
بنای اصلی بقعه به شکل مستطیل با چهار اتاق و ایوان در جهت شمالی است و ایوانی به طول ۲۹/۷۴ متر و پهنای ۵/۳۳ متر را دارا است. ورودی بنا از دو طرف و بنای اصلی آن در ضلع جنوبی حیاط واقع شدهاست. ایوان بزرگی با شش ستون در ضلع شمالی بنا قرار گرفته. ستونهای آن به ارتفاع ۸۰ سانتی متر کاشیکاری شده که کاشیهای آن از دوره قاجاریه است.
کتیبههای صندوقها، خوش خط و متعلق به قرن هشتم و اوایل قرن نهم ه. ق است. درهای ورودی چوبی است و کنده کاری دارد. قدیمىترین صندوقچه، در سال ۷۹۱ هجرى قمرى و جدیدترین آنها در سال ۱۰۱۵ هجرى قمرى ساخته شده است. در کتیبهٔ این صندوقچه، شجرهٔ سید خرمکیا و نام اهداکنندهٔ آن، قاضى محمدخان آمده است. کتیبه به خط محمدبن داودکیا نوشته شده و سازندهٔ آن عبدالفتاح لاهیجى است. این مزار دو قرآن قدیمی دارد که به خط کوفی است و چند صفحهای از اول و آخر آن افتادهاست و قرآن دیگر مورخ سال ۸۸۳ ه. ق است. درِ جنوبى بقعه، چوبى منبتکارى شده و داراى کتیبه است. نماى دیوار شمالى با صحنههاى مذهبى نقاشى شده است؛ ولى در تعمیرهاى بعدى، بخشهایى از نقاشىها فرو ریخته و از میان رفته است. درب ضلع شرقی بنا، اتاقی جداگانه وجود دارد که دارای صندوقی چوبی و سنگ قبرهای مرمر زیادی است. بقعه یکی از پادشاهان مربع شکل با چهار صفحه در چهار جهت اصلی میباشد و سقف آن صاف و چوبی است. ضریح چوبی بزرگی در وسط آن بقعه نصب شدهاست. در بقعه دیگر، دو پادشاه به خاک سپرده شدهاند و دو صندوق چوبی در وسط این اتاق مستطیلی قرار دارد که یک صندوق آن دارای منبت کاری بسیار ظریف و کتیبههایی در وسط و دور تا دور آن به خط کوفی است. درِب جنوبی این اتاق منبت کاری و دارای کتیبهاست. از اتاق کناری آن که کنار مقبره میباشد اکنون به عنوان مسجد استفاده میکنند.
پیوستن به بحث